Els premis Recvll són un concurs en català que celebra anualment –al març- l’Associació Recvll de Blanes. El seu origen el trobem en la Festa Anyal que la revista blanenca va organitzar el 1952 en honor a Sant Francesc de Sales -patró dels periodistes-.

Durant la repressió del règim franquista la celebració del certamen va topar amb dificultats burocràtiques, la forta censura local de la dècada dels 50 i la Llei Fraga dels anys 60. Inicialment, sols es premiaven dues categories: narració i assaig, tenia caràcter local i en més d’una ocasió es van haver de celebrar en la clandestinitat i sota l’aixopluc de l’església. Malgrat tot, aquest concurs literari es va estendre a nivell nacional i el 1967, després de la represa de la revista, va estrenar dues categories més: narracions curtes i poesia.

Els premis Recvll van permetre que els joves de Blanes s’iniciessin en la literatura i el dibuix artístic i durant la transició, van ser presidits pels presidents Josep Tarradellas(1980) i Jordi Pujol (1981, 1983, 1987 i 1989); a més de rebre la participació de personalitats catalanes destacades com diversos cantautors de la Nova Cançó –moviment del qual la revista n’havia estat fent ressò- com Dolors Laffitte (1975) o Maria del Mar Bonet. Actualment, les categories del concurs són: teatre, narració, retrat literari, poesia, periodisme i conte infantil. En l’edició més recent, la LII (2016), s’hi van presentar un total de 173 obres.

  • Premi de Narració: 36 obres 
  • Premi de Poesia: 56 obres
  • Premi de Teatre: 23 obres
  • Premi de Retrat Literari: 10 obres
  • Premi de Periodisme: 13 obres
  • Premi de Conte Infantil: 35 obres